Nu kan flere børn og unge i Furesø få doneret sportstøj og sportsudstyr til deres fritidsaktiviteter

Tennisbold og ketcher
Spejdernes Genbrug og Furesø Kommune går sammen om at hjælpe børnefamilier med sportstøj og sportsudstyr

Mange børnefamilier oplever, at der er en stor udgiftspost forbundet med børnenes fritidsaktiviteter. Alene indkøb af sportstøj og - udstyr koster mange penge. Men nu er der hjælp at hente for familier i Furesø, som ønsker at styrke deres børns idrætsdeltagelse.

Fritidsvejledningen i Furesø Kommune og Spejdernes Genbrug har nemlig indgået et lokalt samarbejde, hvor børn og unge kan rette henvendelse til Furesø Fritidsvejledning med henblik på at få gratis sportstøj- og udstyr til deres fritidsaktiviteter. Al sportsudstyret kommer fra Spejdernes Genbrugs store genbrugsmarked på Havremarken i Farum, som har en særskilt afdeling med sportstøj og udstyr til mange forskellige sportsgrene. 

"Vi oplever en stor opbakning i vores lokalområde og er så heldige, at vi løbende modtager flere varer, end vi kan nå at sælge på vores månedlige salgsdag. Gennem Furesø Fritidsvejledning kan vi nu være med til at understøtte, at flere børn og unge kan få en aktiv fritidsinteresse, møde nye venner og få brugt kroppen. Vores mulighed for at støtte diverse sportsgrene er god, da vi har rulleskøjter, skøjter, fodboldstøvler, benskinner, cykelhjelme, tennis- og badmintonketsjere og meget mere. Det er rigtig godt udstyr og ofte stort set ubrugt," fortæller Corinne Clausen, frivillig i Spejdernes Genbrugs Sportsafdeling.

For Furesø Fritidsvejledning betyder samarbejdet , at de kan hjælpe flere familier på vej. 

"Vi er rigtig glade for, at vi med dette samarbejde kan tilbyde gratis sportsudstyr til flere børn og unge, som gerne vil have et aktivt fritidsliv, - og hvor der samtidig er et økonomisk behov for støtte. Samarbejdet giver os samtidig mulighed for at 'genstøtte' borgere, som vi tidligere har støttet med sportsudstyr. Det er f.eks. i de situationer, hvor barnet er vokset ud at sportsstøvlerne, eller hvor benskinnerne er gået i stykker," siger Karsten Rasmussen og Josefine Needham Andersen fra Furesø Fritidsvejledning.  

Ordningen er et pilotprojekt, som i første omgang kører fra 1. januar og et halvt år frem.

Samarbejdet skal ses som et supplement til det allerede eksisterende samarbejde, som Furesø Fritidsvejledning har med Furesø Idrætsråd, hvor børn og unge kan få opstartsstøtte til sportsudstyr. Projektet henvender sig til familier i Furesø, som har behov for støtte til udstyr og sportstøj til børnenes fritidsaktiviteter.

Kontakt fritidsvejlederne for at høre om dine/jeres muligheder.

Kontakt

Furesø Fritidsvejledning (FV)

Stiager 2
3500 Værløse
E-mail: fv@furesoe.dk

Fritidsvejledere:

Karsten Rasmussen
Tlf. 72355167

Josefine Needham Andersen
Tlf. 72354098