Furesøs 7.klasser skal hjælpe lokale virksomheder

Innovation
I Furesø Kommune tror man på de unges ideer. Det mærkes tydeligt i januar, hvor hele 7. årgang på Furesøs skoler arbejder med at løse innovationsopgaver for fire lokale virksomheder.

I Furesø Kommune tror man på de unges ideer. Det mærkes tydeligt i januar, hvor hele 7. årgang på Furesøs skoler arbejder med at løse innovationsopgaver for fire lokale virksomheder. Det sker i forbindelse med Furesø InnovationsProjekt (FIP), som i år afholdes for fjerde år i træk. Det blev skudt i gang fredag den 4. januar.

"Unge ser muligheder og løsninger, hvor voksne ser problemer. Vi vil gerne vise de unge, at vi tror på dem og deres ideer. Virksomhederne byder ind med rigtige problemstillinger, som de ønsker de unges hjælp til at løse", siger Henrik Poulsen (A), formand for Udvalget for skole og ungdomsuddannelse.

De fire lokale virksomheder - Wally & Whiz, Shape Robotics, Ingholt Consult ApS og Furesø Kommunes By og Miljøafdeling - deltager med hver deres unikke case. Eleverne skal blandt andet foreslå løsninger til, hvordan en brugervenlig projektoversigt hos Ingholt Consult ApS, rådgivende ingeniører i byggeri og anlæg, kan se ud. 

 "Hos Ingholt Consult ApS er vi fulde af forventninger til elevernes kreative bud på løsninger, der vil kunne skabe værdi for os i en travl virksomhed med mange store projekter," siger Pia Steensen, markedskonsulent og PQ-ansvarlig fra Ingholt Consult ApS.

 Eleverne besøger virksomhederne
Eleverne vil i løbet af januar besøge eller få besøg af den virksomhed, de samarbejder med. Formålet med FIP er nemlig at give eleverne mulighed for at arbejde med innovation i relation til virkeligheden og derigennem også styrke kendskabet til det lokale erhvervsliv. Eleverne vil igennem forløbet arbejde med kompetencer som samarbejde, kommunikation, præsentation, IT og fælles opgaveløsning på tværs af skolerne. 

 Forløbet blev skudt i gang d. 4. januar, hvor de ca. 500 elever på 7. årgang samledes i Galaksen i Værløse til kick-off. Her blev de både introduceret til Furesø InnovationsProjekt, inspireret af sidste års FIP-vindere samt to unge iværksættere, Mads Villum Nielsen og Lauritz Christian Holme.

En endelig vinder kåres til finalen i Farum Arena d. 1. februar og går derfra videre til CRAFT, DM i Digitale Skills, d. 13. marts. 
 

Kontakt

Center for Dagtilbud og Skole

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)