Talentpris 2018- hvem er din favorit?

Nominerede til talentpris web
Foto: Prismodtagere fra 2017: Victoria Bierre, Peter Messerschmidt, Astrid Molander, Jonas Lund, Emil Freese-Vilien og Klara Blauenfeldt. Foto:Lasse Winther.
Med titlen som årets ungdomskommune 2018 uddeler Furesø Kommune for 8. gang talentprisen for unge, der har markeret sig indenfor idræt eller kultur. Seks unge kandidater er nu udpeget af dommerkomiteen. Hvem, der får hovedprisen, afsløres ved prisoverrækkelsen 31. maj. Du kan anbefale din favorit frem til 18. maj kl. 12!

Torsdag den 31. maj kl. 17 uddeles Furesø Kommunes årlige Talentpris for Unge i Ungekulturhuset (UKH) på Ballerupvej.

En enig dommerkomité har udvalgt seks unge kandidater med talenter inden for seks vidt forskellige discipliner- lige fra guitarspil, skuespil og billedkunst til alpint skiløb, taekwondo og grand prix gymnastik. Komiteen har modtaget i alt 17 indstillinger fra både foreninger, pårørende og venner.

Nye kræfter i dommerkomiteen

Den nyvalgte formand for Udvalg for Kultur, idræt og fritid i november, Tine Hessner er med i dommerkomiteen for første gang. Ligeledes er den nyudnævnte formand for Furesøs Ungeråd, Lasse Winther, der selv modtog prisen i 2014, debutant blandt dommerne. Han husker tydeligt, hvordan det føltes at blive nomineret og udvalgt:

"Jeg blev bekræftet og anerkendt af mennesker, jeg ikke kendte. Det betød meget for mig!", mindes han nu, hvor han selv står med den store opgave at udvælge blandt mange stærke profiler.
Dommerkomiteen består desuden af repræsentanter for henholdsvis Kulturelt Samråd Furesø og en fra Furesø Idrætsråd, lederen af Furesø Musikskole og lederen af Furesø Ungdomsskole.

Du kan påvirke afgørelsen

Du kan være med til at påvirke processen ved at sende din anbefaling af en af de seks nominerede med en god begrundelse for dit valg til; ungttalent@furesoe.dk senest torsdag den 18. maj kl. 12.
Det er dog dommerkomitéen, der tager den endelige beslutning om, hvem der får prisen.

De nominerede er:

Dommerkomiteen udvalgte Marie Klint Nielsen, Alexandra K. Høyer, Nikolaj Nording-Grooss, Klara Blauenfeldt, Gustav Ostenfeld Frøjk og Team Octavia.

Læs mere om talenterne på www.furesoe.dk/nominerede og følg med på: Ung i Furesø Facebook 
 

Fakta om talentprisen

Talentprisen er på 5.000 kr. og derudover uddeles sidepriser på 1.000 kr. Talentprisen gives til unge til og med 17 år, der har markeret sig stærkt på kultur- og idrætsområdet i eller uden for kommunen og vist særlige evner og talenter inden for deres felt. 

 

Kontakt

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)


Tine Hessner

Søhaven 18
3500 Værløse    
E-mail: tih1@furesoe.dk
Tlf.: 4119 6041